Stichting KunstKlank Noordwijk

De stichting KunstKlank is sinds 1998 gevestigd in Noordwijk en brengt in jaarlijkse projecten professionele kunstenaars en (nog) niet professioneel talent samen. Binnen deze projecten worden elementen van podiumkunsten, beeldende kunsten en muziek gecombineerd.
De voorstellingen vinden meestal plaats buiten de reguliere theaters. Afhankelijk van de inhoud van een project wordt gezocht naar een unieke locatie die de zeggingskracht van de productie versterkt. Het streven van KunstKlank is om elk jaar nieuwe en vernieuwende producties te realiseren.

KunstKlank schuwt het herhalen van succesformules en zoekt, door gebruik te maken van de geografische en natuurlijke mogelijkheden die Noordwijk biedt, telkens naar een nieuwe combinatie van uitvoeringslocatie en kunstvorm. Er wordt ook frequent, in wisselend verband, samenwerking gezocht met andere lokale en regionale cultuur (-historische) organisaties en onderwijsinstellingen.

Met de combinatie van laagdrempeligheid, lokale betrokkenheid, onderlinge kruisbestuiving en hoge kwaliteit van de voorstellingen wil KunstKlank een groot en divers publiek bereiken en het theateraanbod zowel binnen Noordwijk als daarbuiten versterken en verrijken.

KunstKlank

An van Gilsehof 27
2201 LZ  Noordwijk
Bank: NL71 RABO 0132 0086 96
t.n.v. KunstKlank Noordwijk
RSIN/fiscaal nummer: 8071.40.028
info@kunstklank.nl

TOEN WERD HET DONKER…KIND IN OORLOGSTIJD

door Frans van Duijn

In Toen werd het donker…Kind in oorlogstijd zijn de vijftien persoonlijke verhalen opgetekend van oudere Noordwijkers die als kind de Tweede Wereldoorlog meemaakten. Kinderen, die nu ongeveer net zo oud zijn als die ouderen tijdens de Tweede Wereldoorlog waren, konden alle vragen stellen over hoe het was om tijdens de oorlog kind te zijn.
Dat leverde vragen op als ‘Wat was het vieste wat u heeft gegeten?’, ‘Heeft u Anne Frank weleens ontmoet?’ en ‘Wanneer was uw eerste bom?’. Al die vragen riepen een schat aan herinneringen en verhalen op die op indringende wijze zijn vastgelegd door auteur en historicus Frans van Duijn. Verhalen die er van getuigen dat leven in vrijheid niet vanzelfsprekend is. Wie ze leest zal zich dat wellicht realiseren, anders over discriminatie gaan denken en met een andere blik kijken naar hen die voor vervolging en oorlogsgeweld op de vlucht zijn.

Verkrijgbaar bij:
van der MEER/Het Cultuurcafé of via info@hetcultuurcafe.nl
Voor online verkoop klik hier 
Prijs: €12,50

OmslagToenWerdHetDonker
OmslagToenWerdHetDonker
Pag36 Boekje Toen Werd Het Donker (1)