Onderstroom — Nevenactiviteiten

Onderstroom Homepage
Brittenburg - Geschiedenis
Downloads
Nevenactiviteiten
Panorama 1 (1 Mbyte)
Panorama 2 (1 Mbyte)
Paviljoen
Werkfoto's


De Brittenburg>>>


Onderstroom werkfoto's>>>


Onderstroom screensaver>>>


Kindervoorstelling, 27 augustus 2003, 14u00-16u00

Woensdagmiddag 27 augustus organiseerde de Stichting KunstKlank in het Onderstroom Paviljoen op het Noordwijkse strand (einde Kon. Astridboulevard) een speciale middag voor kinderen. Schrijver Kees Putman zal met actrice Martine Zeeman verhaalden van de geschiedenis van het verdronken Romeinse fort De Brittenburg. Aansluitend schilderden de kinderen onder leiding van beeldend kunstenaar Joke C. Bos het Panorama Brittenburg. Kunstwinkel 'De Kunstenarij' en Verffabrikant Sikkens sponsorden het materiaal en Stichting Expozee verleende eveneens haar medewerking.
 


Brittenburg lezing, 25 augustus 2003, 20u30

Dick Parlevliet, amateur-historicus en gerenommeerd Brittenburg deskundige gaf op maandagavond 25 augustus een lezing in het Onderstroom paviljoen over De Brittenburg. Voorafgaand aan de lezing werd om 20u00 de Brittenburg tentoonstelling (zie hieronder) geopend.

.
Afbeelding te vinden op de website van D. Parlevliet
 


Brittenburg Tentoonstelling (ma 25 t/m wo 27 augustus 2003, 11u00-17u00)

In het Onderstroom paviljoen op het strand van Noordwijk werd een tentoonstelling met Brittenburg-items ingericht door Jos van Ierschot, Rhijna van Beek en Albertine Bakker-Baud. Brittenburg kenner D. Parlevliet werkte aan deze tentoonstelling mee met dia's. Romeinse replica's werden ter beschikking gesteld door Jopie de Bruyn en Sebastiaan Bernsen. Er was ook een mozaiekfragment, beschikbaargesteld door Corrie van der Tang.


 


Veiling schilderijen van Rob van Leeuwen

De bekende Noordwijkse kunstenaar Rob van Leeuwen heeft een viertal schilderijen gemaakt, geinspireerd door de Brittenburg. Deze schilderijen zijn geveild ten bate van het Onderstroom project.

Als kunstenaar spreekt de Bittenburg Rob van Leeuwen aan. In zijn gewone werk zoekt hij naar de natuur in de mens en de positie van de "ontwikkelde" mens in zijn omgeving . Bij de Brittenburg komt dit heel letterlijk samen . De "beschaving" binnen de muren en de "barbarij" erbuiten.

Rob van Leeuwen werkt alleen met natuurlijke materialen en de vier elementen aarde, water,  lucht en vuur gebruikt hij in letterlijke zin. Opvallend is dat hij zand gebruikte van de lokatie, zowel het huidige zand als het zand ten tijde van de Bittenburg.

Zijn motivatie voor het aanbieden van de Onderstroom schilderijen lag in solidariteit en bewondering voor KunstKlank. U kunt de schilderijen via internet bekijken door op de afbeeldingen in de linkerkolom van deze pagina te klikken.