TALENT OP STRAAT

17.00-22.30 uur
Al slenterend door de historische oude dorpskern maakt u tussen 17.00 en 22.30 uur kennis met enthousiaste getalenteerde cultuurbeoefenaars. Noordwijkse muziekverenigingen, theater- en toneelgezelschappen, orkesten en bandjes, maar ook dansscholen, individuele kunstenaars, muzikanten, dichters en verhalenvertellers laten op straat hun talenten zien en horen. Hun optredens omlijsten het Lindenplein, de Voorstraat en directe omgeving, en zijn gratis te bezoeken tussen de Nachtlichtvoorstellingen door. ‘Talent op Straat’ geeft Noordwijkse enthousiastelingen een kans!

Wie en wat ziet u op 21 juni tijdens ‘Talent op Straat’?

Leenaard Turk en Jan Cees Marijt
Muziek

“If whiskey was a river and I was a duck, I’d swim to the bottom and never came up.” Je houdt van pure blues op een mondharmonica begeleid door akoestische gitaar a la Ry Cooder of Rev. Gary Davis? Je wilt meer van Bob Dylan of andere singer-songwriters uit de 70’s? Of je zoekt de sfeer van pure Ierse folk? Kom kijken en luisteren naar Leenaard & Jan, je krijgt het, gegarandeerd!

Leenard Turk en Jan Cees Marijt treden viermaal op tijdens het festival ‘Talent op Straat’.
Om 19.45, 20.30, 21.30 en 22.30 uur in de Voorstraat ter hoogte van Voorstraat 117.


Toneelgroep Louis Bouwmeester

Toneel

Vijf leden van Toneelgroep Louis Bouwmeester treffen elkaar op een terras. Onder het genot van een drankje ontstaan er boeiende gesprekken. Of is er geen touw aan vast te knopen?
Toneelgroep Louis Bouwmeester wil voor haar leden steeds weer nieuwe uitdagingen bieden. Dat we daarbij niet altijd voor de makkelijkste stukken vallen, spreekt voor zich. Ondanks het feit dat we allemaal amateurs zijn, willen we kwalitatief goed theater bieden en de lat steeds een stukje hoger leggen! (www.louisbouwmeester.com)

Louis Bouwmeester treedt met ‘Koeterwalen’ vijfmaal op tijdens het festival ‘Talent op Straat’.
Om 18.45, 19.15, 20.45, 21.15, 22.00 uur tegenover Hotel Royal in de Voorstraat.


Ria Burmeister met ‘C-jam’

Muziek interactief

Wie wil er met me spelen?
Muziek maken is fijn, maar SAMEN muziek maken is nog leuker.
Ik heb een blokfluit voor je klaarliggen en een beginnersboekje. Als jij/u op de fluit speelt, speel ik mee op de viool (andere partij natuurlijk). Alles gaat in C. Doe je mee?
Of kom met je eigen instrument en eigen muziekboek. Ik kijk naar je uit.

Ria Burmeister treedt tijdens ‘Talent op Straat’vanaf 18.30 uur doorlopend op ter hoogte van Voorstraat 84-86.

Judith van Kampen

Verhalenvertelster over ‘De avonturen van Ooievaar Herman’

Judith van Kampen, een rasechte Noordwijkse, vertelt haar verhalen over Ooievaar Herman met heel veel plezier. Zij weet kinderen en volwassenen te boeien met deze onzekere ooievaar, die ontdekt hoe het leven in elkaar zit. Het leven als zoektocht van faalangst naar zelfvertrouwen, over dood en leven, over ontdekken wat je werkelijk wilt.
En bovenal gewoon mooie verhalen, waar jong en oud heerlijk in kunnen verdwalen!
www.vankampentrainingencoaching.nl

Judith van Kampen treedt op in de Voorstraat ter hoogte van Voorstraat 50A om 17.00, 18.00, 19.00 en 20.00 uur.

Fanfarekorps Excelsior

Muziek/Fanfarekorps

Excelsior is opgericht op 1 maart 1921 en is ontstaan uit de vroegere Jeroensfanfare. Excelsior is een fanfarekorps, dat wil zeggen dat er uitsluitend koperen blaasinstrumenten en saxofoons aangevuld met slagwerk aanwezig zijn. Hierdoor ontstaat dus de specifieke klank die je alleen in een fanfare hoort. Het repertoire van Excelsior is heel divers. Excelsior is de enige Noordwijkse muziekvereniging die nog als fanfarekorps op straat marcheert. Naast de gebruikelijke marsen op straat, wordt er ook muziek ingestudeerd voor diverse concerten waaronder de jaarlijkse donateursuitvoering. De muziek varieert van musical tot filmmuziek, van klassiek tot pop en van kerstmuziek tot hits van bekende artiesten. Verder heeft Excelsior ook nog het leerlingenorkest de Brugmuzikanten, een drumband en een majoretteafdeling. Excelsior is steeds op zoek naar nieuwe leden. Voor meer info zie www.excelsior-noordwijk.nl, u kunt ons ook volgen op Facebook.

Het leerlingenorkest speelt om 19.00 uur op het plein van de Oude Jeroenskerk (aan de kant van de Voorstraat).
Het fanfareorkest speelt op dezelfde locatie om 19.30 uur.


Marga Thomassen en Bob Rigter
Gedichten begeleid door saxofoon

Marga Thomassen is beeldend kunstenaar en werkt daarnaast aan haar derde gedichtenbundel. Het nieuwe werk dat zij voorleest bij het Nachtlichtfestival heeft een duidelijk visuele inslag. Bob Rigter is al vele jaren een gerenommeerd jazzmusicus. Hij omspeelt de gedichten die Marga Thomassen leest met spontane improvisaties op saxofoon, waardoor het totale optreden als het ware een klankschilderij wordt.

Marga Thomassen en Bob Rigter spelen om 20.00 en 20.30 in de Voorstraat ter hoogte van nummer 59.

Het Kleijnkoor Noordwijk

foto: Monica Stuurop
Zang en muziek

Het Kleijnkoor Noordwijk brengt bij ‘Talent op Straat’ een gevarieerd programma! Van musical en pop tot Franse chansons met een vooruitblik naar "Route du Soleil"; het nieuwe muziektheaterprogramma dat op 20 en 21 september in première gaat. Naast de zangeressen van het koor ook optredens van oud koorleden, gastzangers en zangeressen van het conservatorium Haarlem en Tilburg.
http://www.kleijnkoor.nl
Geheel in sfeer begeleid door James Pollard op accordeon en piano!

Het Kleijnkoor treedt op tussen 17.00 en 19.00 uur op het kerkplein tegenover Café Thomas.

Guus Wakelkamp zingt Emily Dickinson

Muziek en gedichten

Emily Dickinson (1830-1886) is de beroemdste dichteres van de Verenigde Staten. Het weinige dat van haar leven bekend is en de soms moeilijk toegankelijke poëzie zijn voor veel interpretaties vatbaar en maken haar tot een mystiek fenomeen. In een klein programma van zes liedjes en gedichten leest en zingt Guus Wakelkamp (zang en gitaar) Emily Dickinson dichterbij.
Zie ook: https://www.facebook.com/guus.wakelkamp

Guus Wakelkamp treedt op in de Voorstraat ter hoogte van nummer 75 om 19.15 en 20.15 uur.

De TheaterAcademie Noordwijk

Theater: ‘Nachtvlinders’

Een groep van negen spelers tussen de 14 en 68 jaar oud hebben samen met regisseur Nicolette Terhaag een voorstelling gemaakt. Ze zijn uitgegaan van het gegeven dat de personages een tuin in komen, die niet hun eigen tuin is. Waar komen ze vandaan? Wat doen ze in die tuin? Welke ontmoetingen vinden er plaats? Wat zullen ze vinden, verliezen en ontdekken op die midzomeravond?
De spelers hebben naar aanleiding van spelopdrachten geïmproviseerd en op die manier ideeën voor het stuk aangedragen, wat de regisseur tot een script heeft verwerkt en afgeregisseerd. Kortom: een uniek stuk, waar veel van de spelers zelf in zit! Spel: Louise Warmerdam, Frits Kamphuis, Jozefien Groenendijk, Dirkje van Asten, Femke Nell, Sarah Janssens, Anne Duivenvoorden, Shannon Duyve, Sietske Hidding.
www.detheateracademienoordwijk.nl

De voorstelling ‘Nachtvlinders’ is te zien in de tuin van Voorstraat 64 om 20.15 en 21.45 uur.

De TheaterAcademie Noordwijk

Theater: ‘Hou van mij!’


Drie meiden van 13 tot 15 jaar hebben samen met regisseur Laura Martin een voorstelling gemaakt. Als vertrekpunt hebben zij de toneeltekst ‘Ophelia, een spiraal van waanzin’ genomen, geschreven door J. Bernlef. Een stuk geheel geweid aan Ophelia, de geliefde van Hamlet, Shakespeares Hamlet.
We zijn begonnen bij de auditie. Alle drie willen ze de rol van Ophelia maar wie gaat het worden. Wie kan zich het beste inleven? Hoe speel je dat je vader dood is? Wat doe je als je geliefde je in de steek laat? Wie was Hamlet en wie gaat die rol spelen?
Vanuit deze vragen zijn spelers en regisseur aan de slag gegaan. Al improviserend zijn er ideeën voor het stuk ontstaan, die de regisseur tot een script heeft verwerkt en afgeregisseerd. Resultaat: een prachtig stuk over liefde, verlies, verwarring en hoop.www.detheateracademienoordwijk.nl

De voorstelling ‘Hou van mij!’ is te zien om 19.30 en 21.00 uur in de tuin van Voorstraat 64.

Eric “Deepstreet” Diepstraten

Muziek

Bij mijn optredens wil ik mijn toehoorders laten genieten van de veelzijdigheid en prachtige klanken van de Yamaha Tyros 5. Een prachtig instrument om te bespelen en ernaar te luisteren.
Ik verzorg regelmatig muzikale omlijstingen door het land voor de Corien de Groot Foundation en in de regio, o.a. op `De Witte School’.
Kijk voor mijn activiteiten op www.deepstreet.nl

Eric Deepstreet treedt op in de Voorstraat ter hoogte van nummer 95 om 18.30, 19.00, 20.00, 21.00 en 22.00 uur.

Dans- en Balletschool Jorien Boot

dans

Leerlingen van Dans- en Balletschool Jorien Boot treden driemaal op tijdens het festival ‘Talent op Straat’. Locatie: kop Lindenplein/Voorstraat.
Locatie: kop Lindenplein/Voorstraat.

19:45 uurJazz en streetdance/hiphop
20:45 uurUrban en jive
21:45 uurJazz, urban en jive

De choreografieën zijn gemaakt door Jorien Boot.

Dans- en Balletschool Jorien Boot is gevestigd in de Ruyterstraat 25 in Noordwijk. Het lesaanbod zoals klassiek & modern ballet, jazz, hiphop, dansmix-fit en zumba is voor alle leeftijden en alle niveaus vanaf 3 jaar.
De voorinschrijving voor het volgende seizoen is al gestart!
Meer info: www.dansenballetjorienboot.nl.

Crescendo

het A-orkest van harmoniekapel Crescendo Noordwijk
tijdens het Voorjaarsconcert op 29 maart 2014
muziek


Harmoniekapel Crescendo uit Noordwijk is een bloeiende muziekvereniging met ruim 130 leden. De vereniging bestaat uit twee harmonieorkesten (het A-orkest en het B-orkest), een opleidingsorkest (het C-orkest) en een eigen leerlingenopleiding. Kenmerkend voor de vereniging is het grote enthousiasme waarmee allerlei activiteiten worden ontplooid. Niemand is te jong of te oud voor deze gezellige groep muzikanten.
Kijk voor meer informatie op www.crescendo-noordwijk.nl of volg ons op twitter: @hkcnoordwijk.

Harmoniekapel Crescendo treedt deze avond twee keer op: om 21.30 en 22.00 uur op het kerkplein van de Oude Jeroenskerk aan de kant van de Voorstraat.

Music Boulevard

muziek

Music Boulevard is dé muziekschool voor Noordwijk en is te vinden op de eerste etage van het cultureel centrum ‘De Muze’. Naast het volgen van privélessen heeft Music Boulevard vele gezellige kortere cursussen waarbij het accent ligt op het samen gezellig muziek maken in bijvoorbeeld een klassiek ensemble of samen lekker muziek maken met je eigen bandleden. Je krijgt dan professionele begeleiding van een ervaren artiest die je coacht en helpt het samenspelen te optimaliseren, begeleidt bij de juiste repertoirekeuze en voorziet van technische wetenswaardigheden om je band optimaal te laten schitteren. Tijdens ‘Talent op Straat’ treden er verschillende leerlingen op met een verschillend repertoire.

Verschillende leerlingen van Music Boulevard treden op tussen 19.00 en 22.30 op het podium van het Lindenplein.
19.30 uur vioolleerlingen
20.15 uur Pim Paddenburg
20.30 uur Nikki de Bruijne
21.00 uur Madelein van Wezel
21.20 uur Muneerah Heinsing en Cleo de Jong
22.15 uur Hilde Betting en Jasper BouwmanDorine Holman
foto: Monica Stuurop

‘Talent op Straat’ wordt georganiseerd door Noordwijker van het Jaar 2013 Dorine Holman (www.dorineholman.nl) in samenwerking met Stichting KunstKlank.