WIEBE-PIER CNOSSEN

JEZUS


Bariton Wiebe-Pier Cnossen studeerde in 1998 af als Jazz-zanger (U.M.) aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hierna vervolgde hij zijn zangstudie op de klassieke afdeling van hetzelfde conservatorium. In 2001 behaalde hij zijn eerste fase bij Meinard Kraak en Sasja Hunnego.
In 2003 studeerde hij met de rol van Papageno ( Zauberflöte) summa cum laude af voor zijn Master’s aan de Nieuwe Opera Academie in Amsterdam en Den Haag. Hij volgde masterclasses bij o.a. Christina Deutekom, Rudolf Jansen, Mark Tucker en Ian Bostridge en Robert Dean. Momenteel wordt Wiebe-Pier gecoacht door James Mc Cray.

Wiebe-Pier zong solo bij o.a. De Nationale Reisopera, Opera Trionfo, het Residentie Orkest, het Doelen Ensemble, Het Nederlands Blazers Ensemble, Nationaal Toneel, Holland Opera, Barok Opera Amsterdam en op verschillende festivals in Duitsland, Frankrijk en Nederland.
Hij speelde onder andere de volgende solorollen in verschillende opera’s: zowel Graaf Almaviva als Figaro in ‘Le Nozze di Figaro’(Mozart), Masetto in ‘Don Giovanni’ (Mozart), Escamilio en Dancaïro in 'Carmen' (Bizet), Giacomo in 'Giovanna d'Arco' (Verdi), Don Parmenione in ‘L’occasione fa il ladro’ (Rossini) en Uberto in ‘La Serva Padrona’ (Pergolesi), Plutone/Caronte in ‘L’Orfeo’ (Monteverdi), Bardolfo in Falstaff (Salieri).
Ook speelde hij in vele hedendaagse opera producties waaronder Styx (Chiel Meijering) en Wake (Klaas de Vries).