Een kunstroute met een boulevard van voorstellingen op Landgoed Calorama  | 8 juli t/m 8 aug 2021 

DE NIEUWE WERELD ZOMER vindt plaats op het Landgoed Calorama, een particulier landgoed in het centrum van Noordwijk Binnen.
Het publiek volgt de kunstroute op het landgoed, waar jonge én gevestigde kunstenaars, professionals, studenten en amateurs hun beeldende
kunst exposeren. Men eindigt op een locatie op of rond het landgoed waar één van de voorstellingen uitgevoerd wordt. Vijf weken lang presenteert KunstKlank ieder weekend een nieuw programma binnen het thema DE NIEUWE WERELD.
Het publiek krijgt bij de kleinschalige coronaproof ontmoetingen (ca. 30 personen) de tijd en de ruimte om kunst, natuur, klanken én elkaar offline te ontmoeten in een natuurlijke omgeving.

Kaartverkoop: start mei 2021 via tickets.kunstklank.nl, VVV Noordwijk en VVV Noordwijkerhout
Uiteraard houden we ons aan de richtlijnen omtrent Covid-19. Dit kan gevolgen hebben voor de programmering. 

Kunstroute in DE NIEUWE WERELD | 8 juli t/m 8 augustus 2021
Lokale, nationale en internationale beeldend kunstenaars plaatsen hun door De Nieuwe Wereld geïnspireerde kunstwerken op het Landgoed Calorama. In de expositieruimte van het Landgoed Calorama biedt KunstKlank studenten van de Theaterschool Rotterdam, afdeling vormgeving, de gelegenheid hun examen werken te exposeren. Met kunst van Judith de Haas,  Mariska de Kok, Hans Berkhout, Jurriaan van Hall, Maja van Hall, René de Jager, Rowana van den Hove, Bonnie Verhoeven, Tess Hummels. Bezoekers worden rondgeleid door een gids met de verbindende klanken van Dvorák ’s Symfonie nr. 9, ‘Uit de Nieuwe Wereld,  

Familievoorstelling ‘Puk’s Biotoop: 1, 2,3, …, 10. Wie weg is blijft gezien’ | 8 juli t/m 8 augustus 2021
‘PUK’S BIOTOOP: 1,2,3,…,10, Wie weg is blijft gezien’ is een humoristische, muzikale, en hoopvolle familievoorstelling, geïnspireerd op de vormentaal van het boek: ‘The boy, the mole, the fox and the Horse’ van Charlie Mackesy.
Puk is Oma kwijt. “Dan ga ik zoeken!”, zegt Puk. “Misschien speelt ze wel verstoppertje want dat doen Oma en ik namelijk vaak.”
Waar komt Puk terecht? En wie zijn die gekke wezens die ze langs haar zoektocht tegen komt? En wat kan het publiek doen om Puk te helpen wanneer blijkt dat oma niet zomaar ‘kwijt’ is maar nooit meer terug komt, als Oma overleden blijkt te zijn?
Een indringend en actueel thema waar we allemaal mee in aanraking komen maar waar in deze voorstelling met humor en speelsheid naar wordt gekeken vanuit de ogen van een kind.

Concept en uitvoering: Quinten De Smedt

Concert DE NIEUWE WERELD | 9, 10 en 11 juli 2021
Het KunstKlank Project ensemble combineert de klanken uit ‘The American’ Opus 96 van Dvorák met Max Richters ‘On the Nature of Daylight’. 

Concept: Herma van Piekeren en Pim Veulings
KunstKlank ensemble : Inge Jongerman, Anita Jongerman, Job Greuter
Scenografie: Paul Boereboom

Video-Wereldmuziek productie HOPE! | 16, 17 en 18 juli 2021
HOPE! is een concert gecombineerd met historische filmbeelden, uitgevoerd door het Tsjechische wereldmuziek kwartet Tomás Liska’s Invisible World Music met nieuwe muziek van hun onlangs uitgebrachte album ‘Hope!’, omringd door videobeelden van videokunstenaar Marieke van der Lippe, gebaseerd op historische beelden van het Landgoed Calorama, haar bewoners en op het ritme van de muziek. Historie en toekomst komen samen op een bijzondere plek op het landgoed, waar de voormalige bewoner zijn Oost Europese wereldmuziek vanachter zijn piano liet horen.

Concept: Marieke van der Lippe en Herma van Piekeren
Uitvoering:Tomás Liska’s Invisible World Music

Muziektheater FÜMMS | 23, 24 en 25 juli 2021
FÜMMS is een internationale voorstelling zonder woorden gebaseerd op de Ursonate van Kurt Schwitters en de Tuin der Lusten van Jeroen Bosch. FÜMMS verrast de bezoeker met een scala aan surrealistische, slapstickachtige, spannende en verontrustende scènes die deze nieuwe werkelijkheid weerspiegelen. De toon is humoristisch zonder de relevantie van de actualiteit te verliezen. Met medewerking van het kinderkoor van de Kleynkoor Academy.

Concept: Anouk Beugels, Lotte Pierik en Tjyying Liu

Muziektheater BLOOS | 30, 31 juli en 1 augustus 2021
BLOOS is een muziektheatervoorstelling waarin de jonge theatermakers Judith Boesen en Sterre Verschoor een nieuw mens ontwikkelen.
In een tijd waarin de wereld haast aaneengesloten opgeschut wordt en we constant geconfronteerd worden met elkaars lelijkste kanten, is de neiging om de hoop in de mensheid te verliezen groot. Hoe menselijk is ‘de mens’ nog? Vanuit een verlangen naar compassie besluiten ze de mens zoals we hem kennen weg te gooien, en een nieuw, humaan mens op te bouwen. Hoe ziet dit nieuwe mens eruit? En hoe ver staan we van dit nieuwe mens vandaan?
Judith en Sterre schrijven, ontwikkelen en produceren BLOOS en laten zich daarbij inspireren door het boek ‘De meeste mensen deugen‘ van Rutger Bregman.

Concept en uitvoering: Judith Boesen en Sterre Verschoor

Muzikale compositie Vaarwel, rituelen rond afscheid | 6, 7 en 8 augustus 2021
VAARWEL is een nieuwe compositie van de befaamde componist Bob Zimmerman dat theatraal wordt uitgevoerd, een afscheid en een nieuw begin. Het is de pilot voor de productie VAARWEL, dat KunstKlank voor 2022 ontwikkelt: een lichte voorstelling over een zwaar onderwerp: afscheid. VAARWEL is een ritueel zonder religie, gebaseerd op poëzie uit de wereldliteratuur en verhalen uit de wereld, waarin verleden en toekomst worden verbonden. VAARWEL is geïnspireerd door het verlangen van mensen om vormen te vinden die afscheid dragelijk te maken en hoop bieden, een actueel thema in een periode waarin we in kleine kring afscheid hebben moeten nemen van dierbaren.

Concept: Bob Zimmerman, Herma van Piekeren en Dana Hoyer
Theatrale setting in beweging: Pim Veulings
Uitvoering: KunstKlank Project Ensemble