TOEN WERD HET DONKER…KIND IN OORLOGSTIJD

Noordwijkers over de bezetting

Frans van Duijn
Vijftien persoonlijke verhalen van oudere Noordwijkers die als kind de Tweede Wereldoorlog en nazi-bezetting meemaakten. Kinderen, die nu ongeveer net zo oud zijn als die ouderen tijdens de Tweede Wereldoorlog waren, konden alle vragen stellen over hoe het was om tijdens de oorlog kind te zijn. Dat leverde vragen op als ‘Wat was het vieste wat u heeft gegeten?’, ‘Heeft u Anne Frank weleens ontmoet?’ en ‘Wanneer was uw eerste bom?’. Al die vragen riepen een schat aan herinneringen en verhalen op die op indringende wijze zijn vastgelegd door auteur en historicus Frans van Duijn. Verhalen die er van getuigen dat leven in vrijheid niet vanzelfsprekend is. Wie ze leest zal zich dat wellicht realiseren, anders over discriminatie gaan denken en met een andere blik kijken naar hen die voor vervolging en oorlogsgeweld op de vlucht zijn.

Dit boek is voor €12,50 te koop via info@kunstklank.nl.

De ISADORA wandeling

De wandeling begint bij Rinus Trap aan het Laantje en vandaaruit wandelt men door de Coepelduynen en de Zuid naar Villa Maria, het huis waar Isadora woonde aan de Beethovenweg. Wandelaars passeren bijzondere villa’s in de Zuid, ontworpen door architecten als Rietveld, Wegerif, Jesse en Akkerhuis.

De wandeling (ca 5 km) kan op eigen gelegenheid gelopen worden. De wandelroute is verkrijgbaar bij VVV Noordwijk, VVV Noordwijkerhout, Boekhandel van der MEER/Het Cultuurcafé ,Theater De Muze en Vesper Hotel.

Download de wandelroute

Wat een creativiteit, passie en aanstekelijk enthousiasme!

Lezend in het boek KunstKlank 15 jaar ervaar je de ontwikkeling van de pioniersfase – met Herma van Piekeren en Daniël Tavenier als de inspirators – naar een volwassen culturele organisatie. Met vallen en opstaan, met successen en ook teleurstellingen en bovenal om met plezier lerend – met de vele vrienden en vrijwilligers – tot mooie voorstellingen te komen.

Luisterboek & audiotour

De dames Kampman hebben grote…,
de dames Kampman hebben hele grote…,
de dames Kampman hebben hele grote… uitverkoop’.

Luisterboek & audiotour

Vloed Wandeling

Met haar roman ‘Vloed’ heeft Susan Smit de badplaats Noordwijk op beeldende wijze een plaats in de Nederlandse literatuur geschonken. Om de in het boek beschreven plekken nog meer tot leven te laten komen hebben het Genootschap “Oud Noordwijk” en Stichting KunstKlank, deze ‘Vloed Wandeling’ voor u samengesteld. Dit ter gelegenheid van de muziektheatervoorstelling ‘Vloed – in het spoor van Adriana’, opgevoerd in juli 2011 op het strand van Noordwijk.

Bekijk de inspirerende wandeling!