ZOMERREIS, ontmoetingen in de schemerzone | 9-19 juli 2020

ZOMERREIS is een unieke doorlopende voorstelling voor jong en oud, waarbij de keuze-stress is uitgebannen en men de tijd en ruimte krijgt om kunst, natuur, klank te beleven én elkaar te ontmoeten in de natuurlijke omgeving op locatie Landgoed Nieuw Leeuwenhorst Noordwijk van het Zuid Hollands Landschap.

De muziek-theatrale reis voert door een wonderlijke wereld waarin beeld en klank de natuur verbinden, met als centraal vertrek- en eindpunt het BamboeBosTheater. Geïnspireerd door de natuur ontmoet muziek de dans, gaat kunst op in het landschap, vindt theater plaats in het schemergebied tussen dag en nacht. Als een bedwelming, vermengen stemmen en klankinstrumenten zich met natuurgeluiden.

Overdag kan het publiek deelnemen aan natuur-  en historische wandelingen onder leiding van lokale gidsen. Een kunstroute voert over het Landgoed en kinderen gaan op avontuur in de wonderwereld van het bos.

Oude Rotten, Jonge Honden
Onder leiding van 4 makers uit verschillende disciplines en generaties ontwikkelt een team van kunstenaars, musici en theatermakers, denkend vanuit het erfgoed van het Landgoed en met respect voor dit natuurgebied, unieke ontmoetingen.
De Jonge Honden:
– Job Greuter
– Lotte Pierik
De Oude Rotten:
Pim Veulings, choreograaf www.pimveulings.nl
Herma van Piekeren, artistiek leider KunstKlank www.hermavanpiekeren.nl
Judith de Haas, beeldend kunstenaar www.judithdehaas.com
Inge Jongerman, tekstschrijver-violist www.ingejongerman.nl

Lotte Pierik
De locatie van de zomervoorstelling heeft iets magisch. Het lijkt alsof je een verborgen droomwereld betreedt. Dit gevoel verbeelden en vergroten wij op theatrale wijze.
We realiseren allerlei vormen van ontmoetingen: publiek en spelers, publiek en natuur, spelers en muziek, muziek en publiek, natuur en spelers, publiek dat elkaar ontmoet. Contact maken, zodat de verschillende disciplines (spel, muziek, dans, kunst en natuur) vervlochten raken en elkaar versterken.
De acteurs gaan elkaar ontmoeten, verlaten, kwijtraken en terugvinden. 

Job Greuter
Waar bij de WINTERREIS wordt vertrokken vanuit de romantische muzikale stroming, vindt de ZOMERREIS haar inspiratiebron in het impressionisme, gekenmerkt door de muziek van Debussy en Ravel, in de intieme sfeer van de natuurlijke locatie. Deze muziek is het bronmateriaal voor mijn nieuwe composities, die gelinkt worden aan de thematiek en het magische karakter van de Midzomernachtdroom. Ontmoeten staat centraal, ontmoetingen met andere muziekvormen, kunstvormen, de natuur en elkaar.

Speeldata : 9-19 juli 2020
Concept: Herma van Piekeren, Pim Veulings, Job Greuter en Lotte Pierik
Locatie: Zuid Hollands Landschap Landgoed Leeuwenhorst Noordwijk
Kaartenverkoop: www.kunstklank.nl (start mei 2020)