ZOMERREIS, ontmoetingen in de schemerzone – 9-19 juli 2020
ZOMERREIS is een muziek-theatrale route door een uniek natuurgebied, geïnspireerd door Shakespeares Midzomernachtdroom, met als centraal ontmoetingspunt ons eigen Bamboe Theater. Een reis waarin muziek, kunst, theater en mensen elkaar ontmoeten in het schemergebied tussen dag en nacht tot een onuitwisbare herinnering.

De kunst van overdag vormt het decor van de ontmoetingen bij het vallen van de avond, waar mensen geïnspireerd raken en bevangen worden door de schoonheid van kunst en natuur, elkaar passerend in het landschap, al dan niet opgemerkt. ZOMERREIS verbindt generaties creatieve makers, jonge honden en oude rotten, met de expertise van toen en nu, lerend van elkaar.
ZOMERREIS maakt onderdeel uit van het tweeluik WINTERREIS de reis naar binnen (maart 2020)-ZOMERREIS de reis naar buiten (juli 2020) i.s.m. Stichting KunstKlank, artistiek leider Herma van Piekeren.

KunstKlank biedt ons een waanzinnige kans om deel uit te maken van dit project, waarin we met een kernteam van oude rotten en jonge honden zullen samenwerken met beeldende, muzikale en theatrale kunstenaars.
De Jonge Honden Job Greuter en Lotte Pierik
Makers ZOMERREIS:
Pim Veulings, choreograaf www.pimveulings.nl
Herma van Piekeren, artistiek leider KunstKlank www.hermavanpiekeren.nl
Judith de Haas, beeldend kunstenaar www.judithdehaas.com
Inge Jongerman, tekstschrijver-violist www.ingejongerman.nl

Lotte Pierik
De locatie van de zomervoorstelling heeft iets magisch. Het lijkt alsof je een verborgen droomwereld betreedt. Dit gevoel verbeelden en vergroten wij op theatrale wijze. Wij vertrekken voor de voorstelling vanuit de romantische komedie ‘Midzomernachtdroom’ van William Shakespeare. Een stuk waarin ontmoetingen op een magische plek centraal staan, perfect voor deze fantastische locatie.
We realiseren allerlei vormen van ontmoetingen: publiek en spelers, publiek en natuur, spelers en muziek, muziek en publiek, natuur en spelers, publiek dat elkaar ontmoet. Contact maken, zodat de verschillende disciplines (spel, muziek, dans, kunst en natuur) vervlochten raken en elkaar versterken.
De acteurs gaan elkaar ontmoeten, verlaten, kwijtraken en terugvinden. De Midzomernachtdroom is de inspiratie maar wij brengen het stuk naar deze tijd door hedendaagse thema’s als social media, datingprogramma’s, virtual reality te verbinden aan de personages en moderne muziek toe te voegen.

Job Greuter
Waar bij de WINTERREIS wordt vertrokken vanuit de romantische muzikale stroming, vindt de ZOMERREIS haar inspiratiebron in het impressionisme, gekenmerkt door de muziek van Debussy en Ravel, in de intieme sfeer van de natuurlijke locatie. Deze muziek is het bronmateriaal voor mijn nieuwe composities, die gelinkt worden aan de thematiek en het magische karakter van de Midzomernachtdroom. Ontmoeten staat centraal, ontmoetingen met andere muziekvormen, kunstvormen, de natuur en elkaar.